Commissie van Aanbeveling

 

Wilma de Bruijn, directeur Achmea Academy, insuring knowledge

20130128 foto WilmadeBruijn-037

“De wereld om ons heen verandert in razend tempo. We moeten veel meer met onzekerheden leren omgaan. Om met die onzekerheden om te gaan is er de noodzaak om oprechte verbinding met elkaar te hebben.

Goed gebruik van de Yijing en meer kennis over het klassiek Chinese gedachtegoed kan ons daarbij helpen en verdient onze serieuze aandacht. De Yijing leert je ook meer naar je intuitie te luisteren en die te volgen”

 

 

 

Herman Wijffels, hoogleraar duurzaamheid

foto hoofd Herman Wijffels“We zitten in een transformatiefase naar een circulaire economie die ons uitnodigt om nieuwe paradigma’s aan te gaan. Middelen en denkwijzen uit het oude paradigma zijn niet geschikt om het nieuwe vorm te geven.

Daarom moeten we open staan voor nieuwe methoden om besluitvorming te ondersteunen.

Daarin is meer ruimte voor een goed gebruik van onze intuitie zeer welkom”.

 

Ron Tolido, Sr. VP innovatie Capgemini

20130122 Ron Tolido bijgesneden“De crisis heeft veel slechte kanten, maar kan ook worden gezien als een catharsis: een loutering die ons laat nadenken  over een ander soort zingeving van organisaties. De nadruk  verschuift van het kille instrumentarium naar de belangen van de betrokkenen, vooral aan de kant van de klanten. Dat brengt verandering, en daarin kan de Yijing veel inspiratie brengen. Net als bij systematische innovatie gaat het daarbij om krachtige patronen: de 64 boodschappen van de Yijing zijn niets minder dan archetypische veranderingspatronen: situaties zoals ze zijn, zouden kunnen worden en de verandering daarnaar toe. Echte transformatieprocessen.”

 

 

Comments are closed.