vernieuwend leiderschap

EC vision

Vernieuwend leiderschap en groei van persoonlijke effectiviteit op basis van de Yijing, het klassiek Chinese Boek der Verandering  op de Dag der Verandering. Dat is het leidende thema waar Yijing Business Academy zich voor inzet.

 

 

 

We leven in een cruciale fase van onze maatschappelijke ontwikkeling. Structuren en denkwijzen die ons vanaf de Industriële Revolutie veel welvaart gebracht hebben zijn in de laatste decennia van de vorige eeuw verworden tot structuren waaraan de mens onderworpen wordt en die ons welbevinden en welzijn in groot gevaar brengen.

Onze persoonlijke integriteit is daarbij vaak zo vervlakt dat we regelmatig meewerken aan oplossingen waar we zelf niet langer in geloven; omdat de sanctie van het systeem ons min of meer tot dat meewerken dwingt…..         De structuren die we opgebouwd hebben zijn zelfstandige organismen met hun eigen overlevingsdrang. Cyclische ontwikkeling is een natuurwet waaraan die structuren zich willen onttrekken als dat een neergang betekent. Op een gegeven moment is die niet alleen onontkoombaar, maar ook noodzakelijk om de volgende groeifase ruimte te geven.

Grosso modo bevinden wij ons nu op een dergelijk kantelpunt van paradigmaverschuiving.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAZou een duizenden jaren oud binair gebaseerd systeem inzicht in actuele vraagstukken en ons duurzame antwoorden op de meest uiteenlopende vragen kunnen geven? Die vraag wordt op deze dag overtuigend beantwoord om beslissers, managers en opinieleiders te helpen tot een verantwoord handelen te komen in een wereld die uitermate snel verandert en waarin veel bestaande structuren en besluitvormingsprocessen verouderd blijken te zijn.

Comments are closed.